1982 yılında kurulan Fizik Bölümü, lisans programı, yüksek lisans ve doktora lisansüstü programları ve bölüm dışı servis dersleri, uygulama ve laboratuvarı, 24 profesör, 18 doçent 2 Yardımcı Doçent, 1 öğretim görevlisi, 7 araştırma görevlisi ve 3 uzman ile yürütmektedir. Bölümümüzün deneysel ve bilgisayar destekli teorik araştırma kapasitesi son yıllarda çeşitli kuruluşlarla yapılan projelerle artmış ve araştırma faaliyetleri hız kazanmıştır. Lisans programında kullanılan laboratuvarlar, ekipmanlar ve deney sistemleri 2016 yılında yenilenmekte olup 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı ile hazır hale getirilecektir.  İleri seviyede araştırmaların yapıldığı fizik bölümü; gelişmiş bir spektroskopi laboratuvarına, optoelektronik yarı iletken ve optik uyarmalı luminesans (OSL) laboratuvarına, Süperiletkenlik ve Termal Analiz laboratuvarına, Gaz dedeksiyon laboratuvarına, ayrıca network sistemine bağlı olan workstation ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarına sahiptir.

Fizik bölümünde yürütülen eğitim programı, fiziğin temel kavramlarını vermenin yanı sıra, uygulamalı elektronik ve bilgisayar eğitimi ile de desteklenmektedir.

Dört yıllık Fizik lisans eğitimi programının ilk iki yılında fizik ve matematiğin temel kanun kavram ve prensipleri ve mekanik elektrik, modern ve genel kimya, genel matematik ve fizikte matematik metotları gibi derslerde verilmektedir.

Üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise, temel fizik derslerinin yanında pek çok seçmeli derslerle öğrencilerin isteklerine bağlı olarak yönlenmelerine imkan sağlanmaktadır.

Bölümde çağdaş fiziğin bütün konularında dersler laboratuvar uygulamaları ile desteklenmektedir. Son sınıf öğrencilerimiz, bir öğretim üyesinin gözetiminde, bağımsız araştırma yapmanın metotlarını öğrenmek amacı ile tez mahiyetinde birer proje hazırlamaktadırlar.

Vizyon

Nitelikli, alanında öncülük etmiş, bilimdeki gelişmeleri takip eden  ve kaliteli çalışmalar üreten öğretim elemanına sahip mezunlarıyla bilimin gelişmesinde aktif rol alan ve Ülkesinde ve Dünyada Fizik alanında evrensel değerlere ve bilimsel ahlaka saygılı ve sürekli gelişmeyi hedef edinen, açık fikirli bilim insanları yetiştiren bir bölüm olmaktır.

Misyon

Fizik bölümünü tercih eden idealist öğrencilerin, fizik alanındaki temel ilkeleri anlayabilme, sorgulayıcı düşünebilme, sebep sonuç ilişkisi kurabilme, teknik ve kişisel yeteneklerini geliştirebilmelerine yardımcı olmaktır. Ayrıca öğrencilerimize yeterli eğitimi sağlayarak, etik değerlere saygılı, alanında dünyadaki gelişmeleri izleyebilecek mezunlar yetiştirmek hedeflenmiştir.