Staj

Staj için gerekli belgeler ve süreç

EK-1-Staj-Zorunluluk-Dilekcesi (İşyerinin talep etmesi durumunda bu dilekçe ile Fen Fakültesi öğrenci işlerine müraacat edilir.)

EK-2-Staj-Isyeri-Egitimi-Basvuru-Formu

Bu formdan ıslak imzalı olmak üzere 3 adet doldurulacaktır.

  • Staj yapacak öğrenci bu formu bilgisayar ortamında 3 nüsha (fotokopi değil) olarak eksiksiz doldurur ve imzalar.
  • Öğrenci, imzasının bulunduğu bu formları, öğrenci işlerinden alacağı not dökümü (transkript) ile birlikte danışmanına giderek staj için gerekli koşulları sağladığına dair onay alır.
  • Ardından bu formlar ve transkript ile staj komisyonu başkanına giderek formları imzalatır.
  • Aynı formlar staj/işyeri eğitimi yapacağı ilgili kuruma onaylatılır.
  • Son olarak bu formlar bölüm başkanına imzalatılır.

Bu formlar en geç Akademik takvime göre Bahar yarıyılının son gününe kadar tamamlanmalı ve aşağıdaki birimlere verilmelidir.

  1. Bölüm staj komisyonu
  2. Staj yapılan kurum/İşyeri
  3. Fen Fakültesi Öğrenci İşlerine (2 fotoğraf ve öğrenci nüfuz cüzdanı fotokopisi ile verilir, e-Devlet’ten alınacak olan SPAS Müstehaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) sisteminden alınacak belge)

EK-3-Staj-Isyeri-Egitimi-Ucretlerine-Issizlik-Fonu-Katkısı-Bilgi-Formu (İşyeri herhangi bir ücret ödeyecek ise ücret belirtilerek işyeri ve öğrenci tarafından doldurulur. Ücret ödenmeyecekse form doldurulmayacaktır.)

EK-4-Staj-Isyeri-Egitimi-Sozlesmesi (İşyerinin talep etmesi durumunda doldurulur.)

EK-5-Staj-Raporu-Sablonu (Öğrencilerin Staj süresince EK-5’de verilen staj raporunu doldurmaları zorunludur. Öğrenci tarafından hazırlanan bu raporun ilk sayfasında işyeri kaşesi, yetkili amirin imzası ve tarih bilgisi yer almalıdır. Ayrıca diğer sayfalara da paraf atılmalıdır. Hazırlanan staj raporu staj bitimini izleyen 10 gün içinde bölüm sekreterliğine teslim edilmelidir. Zamanında teslim edilmeyen raporlar değerlendirmeye alınmaz. Başarısız olarak değerlendirilen öğrenciler bu stajı bir sonraki yaz döneminde ya da ara dönemde tekrarlamak zorundadırlar. Stajları tamamlanmayan öğrencilerin mezuniyet ve çıkış işlemleri yapılmaz. Staj Raporunun değerlendirilmesinde “Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Staj Yönergesi” esas alınır.)

EK-6-Staj-Basari-Belgesi (Staj bitiminde işyeri tarafından doldurulur.)

NOT: Bu form staj yapılan kurum tarafından bölüme en geç stajın bitimini izleyen yarıyıl kayıtlarına kadar posta yoluyla gönderilebileceği gibi öğrenci tarafından firmanın kaşesini taşıyan kapalı zarf içinde Fizik Bölümüne ve Öğrenci işleri birimine getirilebilir.

Öğrenciler, Staj bitimini takip eden yarıyılda “FİZ 405 Staj” dersine kaydolurlar. Ayrıca staj yapan öğrenciler tarafından hazırlanan “Staj Raporu” STAJ YÖNERGESİ esaslarına göre staj bitimini izleyen 10 gün içinde Staj Komisyonuna teslim edilmelidir.

STAJ YÖNERGESİ

 

 

 

staj-dosyasi-18-haziran-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

background image